Πάστα φλόρα

Πάστα Φλόρα!

υλικά:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι 
1 κ. γλ. baking powder
βανίλια
200 γρ. μαρμελάδα


εκτέλεση:
1. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, το αυγό, την ζάχαρη, την βανίλια και τα χτυπάμε για περίπου 10'. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά με το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
2. Βάζουμε την ζύμη για περίπου 30' στο ψυγείο για να μπορούμε να την ανοίξουμε σε χοντρό φύλλο.
3. Μετά από 30' βάζουμε την ζύμη σε ταψί ή σε τσέρκι το πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας. 
4. Απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα. Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε λίγη ζύμη και να κάνουμε λωρίδες επάνω από την μαρμελάδα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 40' περίπου. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

Σχόλια