Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα!

υλικά:
1 κ. μανιτάρια
1 πακέτο φύλλο Κρούστας
1 κρεμμύδι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. κεφαλογραβιέρα
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι - πιπέρι
βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο για τα φύλλα


εκτέλεση:
1. Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. 
 2. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε  μέσα στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια να σοταριστουν και αυτά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. 
 3. Όταν χάσουν τον όγκο τους τα μανιτάρια προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε.
 4. Προσθέτουμε μετά από 5' και την κρέμα γάλακτος.
5. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
 6. Στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρωνοντας τα ένα ένα στο ταψί.
7. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα μανιτάρια.
8. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα βουτυρώνουμε και αυτά ένα ένα.
9. Κόβουμε κάτω κάτω για να ψηθεί ομοιόμορφα, την ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε στους 175 C  για  60'  περίπου.
 Είναι έτοιμη!!
\

Σχόλια