Κεφτέδες από φακές!
υλικά:
400 γρ. φακές
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κούπα αλεύρι
1 κ.γλ. γεμάτο κύμινο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρυ
1 κύβο λαχανικών
λάδι για το τηγάνισμα
εκτέλεση:
1. Ξεπλένουμε και βράζουμε τις φακές μόνο με νερό σε 30' περίπου είναι έτοιμες. Όταν βράσουν τις σουρώνουμε.
***
2. Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
***
3. Ρίχνουμε μέσα σε μπολ τις φακές, τα τριμμένα λαχανικά, το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τον κύβο αφού τον θρυμματίσουμε με το χέρι μας.
4. Ζυμώνουμε και δοκιμάζουμε για το αλάτι. Πρέπει να είναι πολύ αφράτο το μείγμα, αν είναι ζουμερό θα χρειαστεί κι άλλο αλεύρι. Αλλά αν έχετε σουρώσει καλά τις φακές το μείγμα θα βγει τέλειο.
5. Σε τηγάνι βάζουμε ότι λάδι θέλουμε (ελαιόλαδο, καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο) όταν ζεσταθεί καλά πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τους κεφτέδες μας και τους τηγανίζουμε. Τηγανίζονται πολύ γρήγορα
6. Δοκιμάστε τους!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου