Παντζαροσαλάτα!
υλικά:
2 κούπες παντζάρια βρασμένα
1/2 κούπα καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 σκελίδα σκόρδο
5-6 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1-3 κ.σ. ξύδι
αλάτι πιπέρι
εκτέλεση:
1. Πλένουμε με σφουγγαράκι τα παντζάρια και τα βράζουμε μαζί με την φλούδα μέχρι να μπορούμε να τα τρυπήσουμε με ένα πιρούνι (δεν τα θέλουμε λιώμα). Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το βραστό νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τους αφαιρούμε την φλούδα με ένα μαχαίρι. Τα κόβουμε σε κομματάκια ή τα τρίβουμε στον τρίφτη από το πιο χοντρό μέρος.
2. Ρίχνουμε σε μπολ τα παντζάρια, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο τριμμένο, το ξύδι, το αλάτι και πιπέρι.
3. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλει κάτι παραπάνω. Την βάζουμε 30' ψυγείο και..
.. σερβίρουμε.
Δοκιμάστε τη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου