Τούρτα Φράουλα

Τούρτα Φράουλα!!

υλικά:
1 κούπα βούτυρο
4 αυγά
1 κούπα φρέσκο γάλα 
1 κούπα πλυμένες παγωμένες Φράουλες
2 κούπες ζάχαρη
2 3/4 κούπες αλεύρι
2 1/2 κ.τσ. baking powder
80 γρ. ζελέ Φράουλα
2 βανίλιες
*******
*Frosting Φράουλας
πολύχρωμη τρούφα
*******
 εκτέλεση: 
1. Βάζουμε στο multi τις παγωμένες Φράουλες και τις κάνουμε πουρέ.
 2. Σουρώνουμε τον πουρέ με την βοήθεια ενός κουταλιού.
 3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε  την ζάχαρη, το ζελέ φράουλας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
 4. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
 5. Μετα από 5' περίπου προσθέτουμε λίγο από το γάλα, λίγο από το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το baking powder μέχρι να τελειώσουν.
6. Τέλος προσθέτουμε και τον πουρέ φράουλας..
και ανακατεύουμε.
 7. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκια 24 Ø ..
 και ψήνουμε στους  175C για περίπου 35΄.
Τα  βγάζουμε να κρυώσουν από τα ταψάκια.

υλικά για: 
 *Frosting Φράουλας
10 κ.σ. βούτυρο
5 κούπες άχνη ζάχαρη
1/2 κούπα Φράουλες
1 βανίλια

εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη χτυπώντας συνέχεια και την βανίλια. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τις φράουλες, τις προσθέτουμε στο μείγμα άχνης μαζί με το χυμό που έβγαλαν. Είναι έτοιμο για χρήση.
8. Βάζουμε τη μια βάση σε πιατέλα και αλείφουμε το  1/3  περίπου του frosting. 
9. Καπακώνουμε με το άλλο μισό.
10. Αλείφουμε με το υπόλοιπο frosting και στολίζουμε με την πολύχρωμη τρούφα. Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
*Αν θέλετε πιο ροζ το παντεσπάνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Σχόλια