Παστίτσιο!
υλικά για (10 άτομα +) :
1 1/2 πακέτο μακαρόνια Νο 3
κεφαλοτύρι
υλικά για τον κιμά:
800 γρ. κιμά μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
400 γρ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
3 φέτες μπέικον
αλάτι - πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
υλικά για μπεσαμέλ:
2 λιτρ. γάλα
12 κ. σ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι - πιπέρι
1/2 κούπα κεφαλοτύρι
** Όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνέχεια εκτός από το κεφαλοτύρι που το ρίχνουμε αφού πήξει η μπεσαμελ.**
εκτέλεση:
1. Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας ελαιόλαδο για να σοτάρουμε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε και τον κιμά.
Ανακατεύουμε συνέχεια όταν έχουν εξατμιστεί τα υγρά για να τον καβουρδίσουμε λίγο και αλατοπιπερώνουμε.
2. Προσθέτουμε την ντομάτα.
3. Μετά από 10' περίπου προσθέτουμε και το μπέικον ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 20' περίπου.
4. Βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό τα μακαρόνια.
5. Τα σουρώνουμε τα ρίχνουμε στο ταψί, τους ρίχνουμε κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
7. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς τον απλώνουμε επάνω στα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυράκι.
8. Ετοιμάζουμε την μπεσαμελ και την περιχύνουμε επάνω από τον κιμά. Πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50' περίπου.
Καλή όρεξη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου