Αρνάκι γιουβέτσι στην κατσαρόλα!
υλικά:
1 μπούτι αρνί ή χέρι (2-3 κιλά) κομμένο σε μερίδες
500 γρ. μέτριο ή χοντρό κριθαράκι
3- 4 φρέσκες ντομάτες τριμμένες ( ή όσες προτιμάτε )
1/2 ποτήρι κρασί
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί αρκετά βάζουμε τα κομμάτια κρέατος .
2. Αφού έχουν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το κρασάκι και μετά από 2'-3' προσθέτουμε και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Όταν αρχίσει να ξαναβράζει το φαγητό, προσθέτουμε βραστό νερό κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε ήσυχο να βράσει το κρέας.
4. Όταν το κρέας το τρυπάμε με το πιρούνι και είναι μαλακό είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
5. Προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε συχνά γιατί το κριθαράκι έχει την ιδιότητα να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας ή του ταψιού.
6. Όταν αρχίσει και φουσκώνει το κριθαράκι βάζουμε μέσα και το κρέας το ανακατεύουμε ελαφρώς σβήνουμε την φωτιά, κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να χυλώσει το φαγητό επάνω στο μάτι της κουζίνας.
7. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και λίγο κεφαλοτύρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου