Μουσακάς

Μουσακάς!

υλικά:

υλικά για τον κιμά:
750 γρ. κιμά απο μοσχάρι
1 κρεμμύδι
3-4 ντομάτες ώριμες τριμμ. στον τρίφτη
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο
3-4 φέτες μπέικον 
Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας ελαιόλαδο, κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε μαζί με λίγο αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη. Προσθέτουμε και τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει. Δεν προσθέτω νερό αν οι ντομάτες είναι φρέσκες.
****
υλικά για την μπεσαμέλ:
2 λιτρ. γάλα
2-3 κ.σ. βούτυρο
12 κ. σ. γεμάτες αλεύρι
αλάτι -πιπέρι
Όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
*****
6 -7 μελιτζάνες 
κομμένες σε φέτες τις βάζουμε στο Grill στους 250C αφού τις αλατοπιπερώσουμε και τις λαδώσουμε
 εκτέλεση: 
Βάζουμε στο πάτο του ταψιού μας, μια στρώση από τις μελιτζάνες.
 Βάζουμε τον μισό κιμά και τον στρώνουμε. 
 Ρίχνουμε και λίγη μπεσαμέλ.
Ξανά βάζουμε μια στρώση από μελιτζάνες, ρίχνουμε και τον υπόλοιπο κιμά και απλώνουμε και τις φέτες μπέικον.
Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ
 Ψήνουμε στους 180-190C για 60'.
Καλή επιτυχία!

Σχόλια