Κριτσίνια με κανέλα & ζάχαρη
υλικά:
250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ. γλ. baking powder
50 γρ βούτυρο
260 γρ. γάλα
1 κ.γλ γεμάτο κανέλα
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 βανίλιες
για το στόλισμα:
εκτέλεση:
1. Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια. Προσθέτουμε το baking powder, τις βανίλιες, την κανέλα, την ζάχαρη, το γάλα, λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε και αυτό.
2. Χτυπάμε για περίπου 5'-7' και η ζύμη είναι έτοιμη.
3. Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας και αρχίζουμε το... πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια...
Παίρνουμε ζύμη στο μέγεθος καρυδιού και ανοίγουμε κορδονάκια.
4. Τα ρολάρουμε επάνω στην κανέλα με την ζάχαρη.
5. Και τα τοποθετούμε στο λαμαρινάκι μας επάνω σε λαδόκολλα
6. Ψήνουμε στους 175C για 20'.
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου