Λικέρ λεμόνι

Limoncello!
υλικά:
6 λεμόνια (όχι κερωμένα)
500 ml τσίπουρο ή Βότκα
σιρόπι:
500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη

εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε την φλούδα τους.
 2.  Τα βάζουμε σε ένα δοχείο να κλείνει αεροστεγώς και προσθέτουμε το τσίπουρο. Κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
3. Μετά από μια εβδομάδα.
4. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και..
 
5. ..το ρίχνουμε μέσα 
6. Το ξανά βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες περίπου. 
7. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
* το έχουμε στο ψυγείο για να το σερβίρουμε πάντα παγωμένο*

Σχόλια