Μηλόπιτα κλειστή

 Μηλόπιτα κλειστή!
υλικά γέμισης:
2 κ.σ. βούτυρο
220 - 250 γρ. ζάχαρη
1 κ. σ. κανέλα
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
6 - 7 μήλα καθαρισμένα και κομμένα

εκτέλεση:
Όλα μαζί μέσα σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
Τα κάνουμε πουρέ. 

υλικά ζύμης:
1 κούπα γάλα
1 κούπα καλαμποκέλαιο
4 αυγά
3-4 βανίλιες
800 - 850 γρ. αλεύρι
160 γρ. ζάχαρη
3 κ.γλ. baking powder

εκτέλεση:
Χτυπάμε τους 3 κρόκους και τα 4 ασπράδια με την ζάχαρη. (Τον 4ο κρόκο τον κρατάμε για το τέλος)
Προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες, το λάδι, 
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder.
Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο.
Την χωρίζουμε στα δύο.
Ανοίγουμε σε φύλλο την μια μπάλα ζύμης με μια λαδόκολλα από κάτω για να το μεταφέρουμε πιο εύκολα στο ταψί.
Αφού το βάλουμε στο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα τον πουρέ μήλου, αφήνουμε όμως ένα δάχτυλο γύρω γύρω χωρίς πουρέ.
Ανοίγουμε το άλλο φύλλο και το βάζουμε πάνω από τον πουρέ σαν κουβέρτα και αφαιρούμε την λαδόκολλα.
Ενώνουμε τις δυο άκρες ζύμης γύρω γύρω.
Χτυπάμε τον κρόκο που είχαμε κρατήσει με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 30' περίπου. Αν θέλουμε όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!

Σχόλια