Πίτες για σουβλάκια!
600 γρ. αλεύρι
300-350 γρ. νερό ζεστό (όχι καυτό)
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
εκτέλεση:
2. Στον κάδο του μίξερ ή σε μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το νερό με την μαγιά. Χτυπάμε ή ζυμώνουμε για 8'-10'. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε ήσυχο. Όχι για πολύ γιατί..
3. ..Μέτα από 15' το ξανά ζυμώνουμε για 1'-2'.
Και το αφήνουμε για 25' περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Και το αφήνουμε για 25' περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
4. Λαδώνουμε λίγο τον πάγκο και βάζουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος μανταρινιού.
Ανοίγουμε με τα χέρια μας σε σχήμα πίτας, τρυπάμε με πιρούνι.
Ψήνουμε σε αντικολλητικο σκεύος σε μέτρια φωτιά και αφού πάρουν καλά από την μια πλευρά τις γυρνάμε κι από την άλλη.
Ανοίγουμε με τα χέρια μας σε σχήμα πίτας, τρυπάμε με πιρούνι.
5. Όταν ψηθούν όλες τις βάζουμε όπως είναι ζεστές σε σακούλα, γιατί θέλουμε την υγρασία που θα δημιουργηθεί.Αν δεν τις χρησιμοποιησουμε, όταν κρυώσουν καλά, τις βάζουμε στην κατάψυξη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου