υλικά:
11/2 φλ. γάλα χλιαρό
1/2 φλ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
3 1/2 φλ. αλεύρι
1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
1 κ.γλ. κανέλα
1 1/2 φλ. σταφίδες (μισές μαύρες + μισές ξανθές)
εκτέλεση:
**Βράζουμε λίγο νερό και το ρίχνουμε μέσα στις σταφίδες.**
1. Ρίχνουμε μέσα στο γάλα την ζάχαρη και την μαγιά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε.
2. Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις σταφίδες.
3. Η ζύμη όταν είναι έτοιμη, την αφήνουμε να ανέβει, στα 30' περίπου την ξανά δουλεύουμε για 2' και την αφήνουμε πάλι να ανέβει άλλα 30' περίπου.
4. Αδειάζουμε το νερό από τις σταφίδες και τις προσθέτουμε μέσα στην φουσκωμένη ζύμη, δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα να ανακατευτούν για 1'-2' χωρίς να λιώσουν οι σταφίδες.
5. Βάζουμε την ζύμη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για να την δουλέψουμε με τα χέρια μας. Κόβουμε κομμάτια, τα κάνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
6. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Όταν έχουν διπλασιαστεί σε όγκο τα αλείφουμε, με βούτυρο λιωμένο ή γάλα ή αυγό.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20'-25'.
Είναι έτοιμα!
** Όταν κρυώσουν τυλίξτε τα σε μεμβράνη για να μη σας ξεραθούν.**
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου