Μοσχάρι

Μοσχάρι λεμονάτο!

υλικά:
1.200-1.500γρ. μοσχάρι (σπάλα, χτένι, ελιά, ότι κομμάτι σας αρέσει)
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 λεμόνι 
3-4 πατάτες
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
ελαιόλαδο

 εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κρέας για να το ροδίσουμε.(Δεν το ανακατεύουμε γιατί θα βγάλει νερά. Απλά το γυρίζουμε 2-3 φορές)
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι.
3. Ρίχνουμε και τα καρότα.
5. Προσθέτουμε βραστό νερό να σκεπαστεί το κρέας για να βράσει. Το σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 60'-80'.
6. Αφού έχουν περάσει τα 60'-80' περίπου, κόβουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο κρέας, συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνουν και οι πατάτες.
7. Στο τέλος πριν μείνει με το λαδάκι του και λίγο ζουμάκι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγη ρίγανη και το αφήνουμε λίγο ακόμα να χυλώσει.
Είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία

Σχόλια