Σιροπιαστό με ινδοκάρυδο!
υλικά:
260 γρ. γιαούρτι
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
170 γρ. αλεύρι
170 γρ. ζάχαρη
100 γρ. καρύδα τριμμένη
150 γρ. βούτυρο
1 φακελάκι baking pοwder
5 αυγά
3 βανίλιες
***
ΣΙΡΟΠΙ: 3 φλ. ζάχαρη +3 φλ. νερό +χυμό λεμονιού +1 βανίλια
(Όλα μαζί εκτός από την βανίλια 5' βράσιμο. Όταν αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την βανίλια ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει)
εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2. Δουλεύοντας με την μαρίζ τώρα και όχι με το μίξερ προσθέτουμε ανακατεύοντας: το βούτυρο, το γιαούρτι, το αλεύρι, το baking pοwder, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και τέλος την τριμμένη καρύδα.
3. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 26 Ø .
4. Ψήνουμε στους 175C για 40' περίπου.
5. 'Ετοιμάζουμε το σιρόπι καθώς ψήνουμε το γλυκό.
6. Αφήνουμε 5' το γλυκό όταν το βγάλουμε από τον φούρνο και έπειτα το σιροπιάζουμε κουτάλα κουτάλα.
Αφού έχει απορροφήσει το σιρόπι πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου