Σπανακόπιτα!
υλικά για φύλλο:
700 γρ. αλεύρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. ξύδι
νερό(όσο πάρει)
υλικά γέμισης:
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι καυκαλήθρες
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
βούτυρο
φέτα (προαιρετικά)
εκτέλεση:
1. Πλένουμε, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα αλατοπιπερώνουμε.
1. Πλένουμε, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα αλατοπιπερώνουμε.
2. Τα τρίβουμε με τα χέρια μας καλά και τα στύβουμε, θα βγάλουν αρκετά υγρά τα οποία δεν τα θέλουμε στην πίτα μας. Προσθέτουμε ελαιόλαδο.
3. Ανοίγουμε τα φύλλα με όποιο τρόπο γνωρίζουμε, βουτυρώνουμε ελαφρώς και βάζουμε γέμιση στην άκρη του φύλλου.
Αν θέλουμε βάζουμε και τρίμματα φέτας.
4. Διπλώνουμε και τοποθετούμε στο ταψί.
5. Βουτυρώνουμε και λίγο από πάνω και ψήνουμε στους 180C για περίπου 70'-80'.
Είναι έτοιμη!
**Μπορούμε να να ανοίξουμε δυο η και περισσότερα φύλλα βουτυρώνοντας ανάμεσα τους,να τα βάλουμε στο ταψί, να απλώσουμε την γέμιση και να καλύψουμε πάλι με φύλλα.**
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου