Ριζότο με λαχανικά και λευκό κρασί!
υλικά:
400 γρ. ρύζι Καρολίνα
10 φέτες μανιτάρια Porchini αποξηραμένα (τα οποία τα μουλιάζουμε για 10' πριν τα χρησιμοποιήσουμε)
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδου
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
2 κολοκυθάκια
1 ποτήρι λευκό κρασί αρετσίνωτο
παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
εκτέλεση:
1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο, όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
2. Πλένουμε το ρύζι το σουρώνουμε και το ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά, ρίχνουμε και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε για περίπου 5'-6'..
3. .. ρίχνουμε και το κρασί και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε, (το ριζότο θέλει υπομονή). Όταν αρχίζει να μην φαίνεται το νερό τότε ξαναρίχνουμε και ανακατεύουμε και ξαναρίχνουμε μέχρι να δοκιμάσουμε το ρύζι και να είναι έτοιμο, προσθέτουμε και το βούτυρο άλλα να μην είναι και στεγνό..
5. Ρίχνουμε όσο τυράκι θέλουμε ανακατεύουμε και..
..σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου