Λαζάνια!
υλικά:
1 πακέτο λαζάνια
**
αραιή μπεσαμελ:
1 litr. φρέσκο γάλα
4 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι- πιπέρι
τριμμένο μοσχοκάρυδο
(όλα μαζί τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει)
**
κοκκινιστός ζουμερός κιμάς με καπνιστή γαλοπούλα:
500 γρ. κιμά από μοσχάρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πακέτο χυμό ντομάτας
5-6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο
(εκτέλεση όπως κάνουμε τον κιμά για το παστίτσιο κ.α. μόνο που στο τέλος ρίχνουμε σε κομματάκια την γαλοπούλα και δεν αφήνουμε να χυλώσει, το αφήνουμε ζουμερό)
**
200 γρ. Regato τριμμένο
εκτέλεση:
Βάζουμε λίγο από τον κιμά στον πάτο του ταψιού.
Απλώνουμε μια σειρά από λαζάνια.
Ρίχνουμε γέμιση από τον κιμά.
Λίγη μπεσαμελ.
Λίγο τυρί.
Και όλα πάλι με την σειρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Όμως κρατάμε μια μικρή ποσότητα από την μπεσαμέλ για να καλύψουμε το επάνω μέρος
Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30'-40' στους 180C.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου