Γεμιστό κοτόπουλο!
υλικά:
εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι με 1 κ. τσ. ζάχαρη. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και ανακατεύουμε περίπου 5'-6'.
2. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Προσθέτουμε και το μπέικον.
4. Μετά από 2'-3' προσθέτουμε το ρύζι και λίγο καυτό νερό ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι, κάρυ, λίγη καπν. πάπρικα Όταν απορροφά το νερό του ρίχνουμε πάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κρατάει το ρύζι λίγο. Αφήνουμε να κρυώσει.
5. Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά του.
Το γεμίζουμε το ράβουμε. Το βάζουμε στην γάστρα με λίγες πατατουλες και λίγα κομμάτια κίτρινης κολοκύθας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , ρίγανη, μουστάρδα νερό και λαδάκι Ψήνουμε στους 190C-200C για 1,5 ώρα καπακωμένο και 30΄ χωρίς καπάκι.
Και σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!
**********************
**τα υλικά της συνταγής είναι για ένα κοτόπουλο**
1 μεγάλο κοτόπουλο
100 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
6-7 κάστανα βρασμένα καθαρισμένα
4 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασί
1 κούπα ρύζι
αλάτι - πιπέρι
κάρυ- πάπρικα καπνιστή
σκόνη μουστάρδας
ελαιόλαδο
1. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι με 1 κ. τσ. ζάχαρη. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και ανακατεύουμε περίπου 5'-6'.
2. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Προσθέτουμε και το μπέικον.
4. Μετά από 2'-3' προσθέτουμε το ρύζι και λίγο καυτό νερό ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι, κάρυ, λίγη καπν. πάπρικα Όταν απορροφά το νερό του ρίχνουμε πάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κρατάει το ρύζι λίγο. Αφήνουμε να κρυώσει.
5. Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά του.
Το γεμίζουμε το ράβουμε. Το βάζουμε στην γάστρα με λίγες πατατουλες και λίγα κομμάτια κίτρινης κολοκύθας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , ρίγανη, μουστάρδα νερό και λαδάκι Ψήνουμε στους 190C-200C για 1,5 ώρα καπακωμένο και 30΄ χωρίς καπάκι.
Και σερβίρουμε!
**********************
**τα υλικά της συνταγής είναι για ένα κοτόπουλο**
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου