Μελομακάρονα

Μελομακάρονα!    

υλικά:
(*Τα ποτήρια για το μέτρημα τον υλικών πρέπει να είναι τα ίδια*)
21/2 ποτήρια ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι πορτοκαλάδα
ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλιτζανάκι του καφέ Κονιάκ
1 κ.τσ. κανέλα
1/2 κ.τσ. γαρίφαλο
2 βανίλιες
1 κ.τσ. κοφτό σόδα
1 κ.τσ. baking powder
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει 
350 γρ. τριμμ. καρύδι
σιρόπι:  
1 κ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
από 250-500 γρ. μέλι
Σε κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και αφού λιώσει η ζάχαρη και βράσει το σιρόπι 5'-10' προσθέτουμε το μέλι το αφήνουμε να βράσει 2'-4' και το αποσύρουμε από την "φωτιά"

 εκτέλεση:
Σε λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, την  πορτοκαλάδα, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το baking powder, τη σόδα, τις βανίλιες, το Κονιάκ και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας.
Μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Προσοχή δεν ζυμώνουμε πολύ ώρα γιατί θα διαχωριστεί το λάδι από την ζύμη. Απλά ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε τα μελομακάρονα σε ότι σχήμα θέλουμε.

Τα ψήνουμε στους 175-180C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Ρίχνουμε σε ζεστό όχι καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε αν τα θέλουμε πολύ μελωμένα τα ξεχνάμε για 15' περίπου. (Όταν κρυώνει το σιρόπι το ζεσταίνουμε πάλι)
Όταν τα βγάζουμε από το σιρόπι πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμ. καρύδι.
Καλή επιτυχία  
 😋



Σχόλια