👍Μπουγάτσα με φύλλο χειροποίητο!👍
υλικά:
* 1 πακέτο βούτυρο αγελάδας
* ζάχαρη άχνη + κανέλα για το πασπάλισμα
* κρέμα για τις μπουγάτσες:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 1/3 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
1 κ. σ. βούτυρο από το πακέτο
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και την ζάχαρη μέχρι να πήξει. Προσθέτετε τις βανίλιες ανακατεύοντας και αποσύρετε από την φωτιά για να κρυώσει.
*ζύμη για τα φύλλα:
700 γρ. αλεύρι
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
400-500 ml νερό
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σφιχτούλα ζύμη και την αφήνουμε 30' περίπου να ξεκουραστεί.
εκτέλεση:
1. Βουτυρώνουμε τον πάγκο μας κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια και τα πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος πορτοκαλιού. Τα αφήνουμε για περίπου 15' να ξεκουραστούν.
2. Ανοίγουμε τα μπαλάκια με τα χέρια μας ή με πλάστη σαν (πίτες για σουβλάκια) πάντα βουτυρώνοντας πάνω κάτω και αφήνουμε για άλλα 20' ήσυχα.
3. Ανοίγουμε ένα - ένα τα φύλλα σε καλά βουτυρωμένη επιφάνεια ή με τα χέρια μας ή με την μέθοδο του αέρα. (φύλλο αέρος) Βάζουμε στο κέντρο του φύλλου μια ποσότητα από την κράμα και διπλώνουμε.
4. Τοποθετούμε τις μπουγάτσες σε ταψί. Ψήνουμε στους 175-180C μέχρι να ψηθούν καλά και από πάνω αλλά και από κάτω.
Όταν ψηθούν κόβουμε και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!😋😋
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου