Περγαμόντο

Περγαμόντο γλυκό!
υλικά:
φρέσκα ακέρωτα περγαμόντο
&
σιρόπι
 εκτέλεση:
Πλένουμε και με ένα τρίφτη αφαιρούμε την εξωτερική πορτοκαλί επιφάνεια, όχι όμως να φαίνεται το λευκό μέρος του φρούτου.  
 Στην συνέχεια κόβουμε στα τέσσερα το φρούτο και αφαιρούμε το εσωτερικό.
 Κόβουμε σε φετακια
 Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να βράσουν έως να τρυπιούνται με το πιρούνι.
 Αδειάζουμε τα περγαμόντο σε ένα σουρωτήρι και τους ρίχνουμε κρύο τρεχούμενο νερό. Έπειτα τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με κρύο νερό και τους αλλάζουμε νερό κάθε μια ώρα περίπου μέχρι να φύγει η πικρίλα. 
Όταν τους έχει φύγει η πικρίλα τα σουρώνουμε και τα ζυγίζουμε. 
Αν είναι 1 κιλό το φρούτο θα βάλουμε
 1,200 κιλ, ζάχαρη 
500 γρ. νερό 
και
 1/2 λεμόνι 
για να φτιάξουμε το σιρόπι. Θα το βράσουμε περίπου 5'-6' και..
 ..θα προσθέσουμε και τα περγαμόντο. Πρέπει να βράσουν όλα μαζί μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι με το γλυκό.
 Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και γεμίζουμε το βάζο μας.
Καλή επιτυχία!

Σχόλια