Τούρτα σοκολάτα!
(εύκολη)

υλικά για παντεσπάνι:
(εύκολη)

υλικά για παντεσπάνι:
5 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 φακελάκι baking powder
3 κ.σ. κακάο άγλυκο
εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2. Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το κακάο..
..ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις για να μη μας ''κάτσει'' το μείγμα του αυγού.
3. Το ρίχνουμε σε 24⦰ φόρμα ή ταψί, καλά βουτυρωμένο ή με λαδόκολλα.
Και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180C για 25'-30'.
4. Όταν κρυώσει ελαφρώς το αναποδογυρίζουμε. Παίρνουμε κλωστή και ''πριονίζουμε'' σιγά σιγά το παντεσπάνι στην μέση.
Και έτσι έχουμε δύο!
5. Αλείφουμε την μισή μαρμελάδα στο ένα κομμάτι και την άλλη μισή στο άλλο.
υλικά γέμισης - επικάλυψης :
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί ερμολ ΜΟΡΦΑΤ
3 κ.σ. γιαούρτι
4 -5 κ. σ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή ότι άλλη μαρμελάδα σας αρέσει
τριμμένη σοκολάτα
φιλέ αμύγδαλο
εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο με την κρέμα Ερμολ, να αφρατέψουν.
2. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα..
..μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.
3. Απλώνουμε την μισή περίπου κρέμα στο ένα κομμάτι παντεσπάνι,
καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι,
απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα.Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Η κρέμα όταν παγώσει σταθεροποιείτε.
4. Τέλος πασπαλίζουμε φιλέ αμύγδαλο, τριμμένη σοκολάτα ή ότι άλλο σας αρέσει.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου