υλικά:
2-3 σουπιές φρέσκες, καθαρισμένες και κομμένες
1 1/2 κούπα ντομάτα τριμμ. στον τρίφτη
1 ποτηρ. του κρασ. λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. ρύζι Καρολίνα ή Γλασέ
αλάτι- πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό
εκτέλεση:
1. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με 1 κουτ. γλ. ζάχαρη.
2. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε .
3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 3' περίπου..
4. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 15'-20'.
5. Βράζουμε 1 λιτρ. περίπου νερό. Πλένουμε και προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά ρίχνουμε λίγο λίγο νερό ανακατεύοντας μέχρι να γίνει το ρύζι.
6. Σερβίρουμε φρέσκο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό σε κάθε πιάτο.
Καλή όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου