Black Forest

Black Forest!  😋
της Σταυρούλας 
υλικά σάλτσας:
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο (όχι του κουταλιού)
3 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. κορν φλάουερ
1 βανίλια
εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το σιρόπι της κομπόστας και λίγα βύσσινα, τα υπόλοιπα, τα κρατάμε για τον στολισμό. 
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
Την αφήνουμε να κρυώσει.

υλικά κέικ - παντεσπάνι:
3/4 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
6 κ. σ. κακάο
3 κ. σ. ξύδι
2 φλιτζ. νερό
3 βανίλιες
2 κ.γλ. σόδα
3 1/2 φλιτζ. αλεύρι φαρίνα
 εκτέλεση:
Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι, την ζάχαρη, το κακάο, το ξύδι και το νερό, ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και..
 ..προσθέτουμε ανακατεύοντας τις βανίλιες, την σόδα και το αλεύρι (μπορεί να μη χρειαστεί το μισό φλιτζάνι αλεύρι).
 Βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο σε φόρμα - τσέρκι  23.
Προσθέτουμε το μείγμα στην φόρμα..
 ..και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180C για περίπου 40'-45'.
Όταν κρυώσει  το κόβουμε στην μέση.
 

υλικά και εκτέλεση για την σαντιγι:
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος κρύα
1 κούπα άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει λίγο ακόμα.

 Στήσιμο τούρτας 
υλικά εκτέλεση:
Σοκολάτα κουβερτούρα
την σάλτσα βύσσινο
παντεσπάνι
σαντιγί
βύσσινα

Βάζουμε σε κάθε παντεσπάνι την σάλτσα βύσσινο.
 Βάζουμε 1/3 περίπου κρύα σαντιγί, τρίβουμε σοκολάτα και ρίχνουμε και λίγα βύσσινα.
 Καπακώνουμε προσεκτικά με το δεύτερο παντεσπάνι.
 Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί όπως μας αρέσει.
Και τέλος βάζουμε φαντασία στο στολισμό.
Καλή επιτυχία!
😋

Σχόλια