Μαύροι γίγαντες στην κατσαρόλα!

υλικά:
500 γρ μαύρους γίγαντες
2-3 καρότα
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κύβο λαχανικών
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο
(το ζουμί από τους βρασμένους γίγαντες)
εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες για τουλάχιστον 8 ώρες. Αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε φρέσκο, βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τους σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμάκι.
2. Βάζουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ένα κουτ. γλ. ζάχαρη.
3. Προσθέτουμε τους γίγαντες και τα καρότα σε φετάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε την ντομάτα τον κύβο και ανακατεύουμε.
5. Προσθέτουμε το ζουμί που έχουμε κρατήσει μέχρι να σκεπαστούν οι γίγαντες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει το φαγητό για περίπου 30'.
6. Όταν είναι έτοιμο και θέλουμε να το αποσύρουμε από την φωτιά, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε και αν θέλουμε σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου