Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι!

υλικά:
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι φρ. κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι μυρώνια 
και ότι άλλο χορταρικό σας αρέσει.
1 κιλό φρέσκες σουπιές
ελαιόλαδο 
αλάτι-πιπέρι
λεμόνι

εκτέλεση:
1. Αφού καθαρίσουμε, πλύνουμε τα χόρτα και τις σουπιές. Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο, όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τις σουπιές(κομματάκια) για να τις σοτάρουμε.
2. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε, όταν ασπρίσουν καλά προσθέτουμε ζεστό νερό(όχι να τις καλύψει να φαίνονται). Κλείνουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20'-30' περίπου. (Σε αυτό το σημείο αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 11/2 κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη και να κάνε τε το φαγητό κοκκινιστό. Αλλά δεν θα βάλετε λεμόνι στο τέλος)
3. Πρέπει στα 20'-25' περίπου να τις δοκιμάσουμε να θέλουν 15' ακόμα γιατί θα προσθέσουμε σε αυτό το σημείο τα χόρτα μας
και αυτά θα βγάλουν τα νερά τους και θα βράσουν κι άλλο οι σουπιές, μη μας γίνουν λιώμα.
4. Μετά από 10' περίπου τα χόρτα έχουν χάσει τον όγκο τους, προσθέτουμε λεμόνι όσο θέλουμε δοκιμάζοντας πάντα. 
Και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!


Σχόλια