Εκμέκ κανταΐφι!

υλικά:
500 γρ. φύλλο κανταΐφι
200-250 γρ. βούτυρο
12 κ.σ. γεμάτες κρέμα Άνθος αραβοσίτου
1.200 ml. φρέσκο γάλα
8 κ.σ ζάχαρη
* Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι πήξει και να κάνει σαν λάβα ηφαιστείου*
σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/2 κ. τσ. κανέλα σκόνη
από 1/2 λεμόνι το χυμό
*όλα μαζί και αφού αρχίσει να βράζει μετράμε 12' και είναι έτοιμο*
λίγα φιστίκια Αίγινας
εκτέλεση:
1. Ξεμαλλιάζουμε το κανταΐφι το βάζουμε σε ορθογώνιο ταψί 23x35 και από πάνω βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175C για περίπου 30'-40'.
Το βγάζουμε από τον φούρνο σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να το αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί από όλες τις πλευρές του.
Πρέπει να είναι μετά τα 40' περίπου το χρώμα του χρυσαφένιο.
2. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30' και το σιροπιάζουμε με το ζεστό όχι καυτό σιρόπι.
3. Ετοιμάζουμε και ρίχνουμε από πάνω την καυτή κρέμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε ψυγείο να παγώσει.
4. Χτυπάμε την σαντιγί και στολίζουμε όπως μας αρέσει.
5. Προσθέτουμε τριμμένο φιστίκι Αίγινας ή αμύγδαλα καβουρδισμένα ή ότι άλλο θέλουμε, το καλύπτουμε και το βάζουμε πάλι να παγώσει.
Καλή επιτυχία!

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου