Σοκοκουλουράκια!

Αφράτα κουλουράκια σοκολάτας
με επικάλυψη σοκολάτας!

υλικά:
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
50 γρ. κακάο άγλυκο
450 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι baking powder
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή υγείας
100 γρ. σοκολάτα άσπρη.
εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στον μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη για περίπου 10'.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder, και την βανίλια.
3. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μείγμα του βουτύρου και χτυπάμε για 2'-3' .
4. Το βάζουμε στο ψυγείο για 45'- 60' να παγώσει και να σφίξει η ζύμη για να μπορούμε να πλάσουμε τα κουλουράκια μας. 
 5. Η ζύμη είναι πολύ αφράτη και για αυτό δεν θέλει πολύ ώρα πλάσιμο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 18'.
6. Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί τις σοκολάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν, βουτάμε τα κουλουράκια αφού κρυώσουν και αυτά μέσα στις σοκολάτες ή κάνουμε σχέδια επάνω τους. 

Καλή επιτυχία!





Σχόλια