Choux!
Σου!
υλικά:
60 γρ. βούτυρο
4 αυγά
200 ml. νερό
10 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
3 βανίλιες
κρεμά ζαχαροπλαστικής
καραμέλα για το στόλισμα
εκτέλεση:
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να βράζει.
2. Προσθέτουμε όλο το αλεύρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε γρήγορα, σε 10'' θα έχει γίνει ...
...μια ομοιόμορφη αφράτη ζύμη. Την αφήνουμε 10' εκτός κατσαρόλας για να κρυώσει ελαφρώς.
3. Βάζουμε την ζύμη στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τις βανίλιες και τα αυγά ένα ένα.
4. Χτυπάμε περίπου 10'-12'συνολικά.
5. Βάζουμε την ζύμη η οποία έχει γίνει σαν σφιχτή κρέμα, μέσα σε ένα κορνέ και
φτιάχνουμε τα Σου σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200C για 30'-40'. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με με την κρέμα ζαχαροπλαστικής με την μύτη του κορνε.
7. Για την καραμέλα : βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι κρυσταλλική ζάχαρη και όταν ζεσταθεί, η ζάχαρη θα αρχίσει να λιώνει και να καραμελώνει.
Μη την αφήσετε να σκουρύνει πολύ γιατί τότε θα την έχετε κάψει και θα είναι πικρή.
8. Αφού τα έχετε γεμίσει με την κρέμα, περιχύνετε τη καραμέλα από πάνω. Αφήνετε να κρυώσει η καραμέλα και είναι έτοιμα!
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου