Pizza!
700-800 γρ. αλεύρι
11/2 ποτήρι ή όσο πάρει χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ. τσ. αλάτι
1 κ. τσ. ζάχαρη
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
εκτέλεση ζύμης:
1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και το μισό ελαιόλαδο, ζυμώνουμε στο μίξερ ή με το χέρι.
Η ζύμη πρέπει να κολλάει λίγο αλλά να είναι και σφιχτή.
Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στον πάτο και στα πλάγια του κάδου/μπολ και τοποθετούμε την ζύμη για να φουσκώσει.
Η ζύμη πρέπει να κολλάει λίγο αλλά να είναι και σφιχτή.
Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στον πάτο και στα πλάγια του κάδου/μπολ και τοποθετούμε την ζύμη για να φουσκώσει.
2. Μετά από περίπου 30' η ζύμη έχει διπλασιαστεί.
Την ξανά ζυμώνουμε είτε με το μίξερ, είτε με το χέρι
και την αφήνουμε για δεύτερη φορά να φουσκώσει.
και την αφήνουμε για δεύτερη φορά να φουσκώσει.
3. Ρίχνουμε στον πάγκο μας λίγο αλεύρι, βάζουμε την ζύμη και
την κόβουμε σε τρία ή τέσσερα κομμάτια.
Ανοίγουμε με τα χέρια ή με τον πλάστη.
την κόβουμε σε τρία ή τέσσερα κομμάτια.
Ανοίγουμε με τα χέρια ή με τον πλάστη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου