Τιραμισού

Τιραμισού!
Διαφορετικό 
χωρίς ωμά αυγά
υλικά για την βάση:
3 αυγά
1  κουπ.  ζάχαρη
1/2 κουπ. καλαμποκέλαιο
1/2 κουπ. γιαούρτι
1/2 κουπ. γάλα
1 φακ. baking powder
2 βανίλιες
1 κουπ. αλεύρι 
2  κ.σ. γεμάτες κακάο άγλυκο
Για σιρόπι:  3/4 κουπ. νερό με 11/2 κ.γλ. nescafe
( αν θέλετε πιο έντονη γεύση καφέ θα προσθέσετε 1 κ.γλ. καφέ  στο μείγμα με το αλεύρι )

εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το γιαούρτι και τα χτυπάμε λίγο ακόμα.
 
3. Ρίχνουμε σε ένα κόσκινο ή σε ψιλό σουρωτήρι το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες, το baking powder, 1 κ.γλ. καφέ και τα κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ και με χαμηλή ταχύτητα σαν να το δουλεύουμε με το χέρι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Θα γίνει σαν Μους.
4.  Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι  25x24 cm και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 30'-35'.
Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία και
μετά από 10' περίπου ανακατεύουμε τον καφέ στο νερό και το ριχνουμε πάνω στην βάση.

υλικά για την κρέμα: 
550 ml γάλα
1 κρόκο αυγού
1/2 κουπ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
3 κ.σ. γεμάτες τυρί κρέμα
άγλυκο κακάο για διακόσμηση

εκτέλεση:
1. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τον κρόκο αυγού, το αλεύρι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
2. Αφού έχει κρυώσει ελαφρώς ριχνουμε το τυρί, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
3. Ρίχνουμε τη κρέμα πάνω στην βάση και αφήνουμε να κρυώσει.
4. Κοσκινίζουμε κακάο σε όλη την επιφάνεια της κρέμας και το βάζουμε στο ψυγείο.
Έτοιμο
Καλή επιτυχία!

Σχόλια