Δροσερό γλυκάκι ψυγείου με φρυγανιές!
😄
😄
υλικά:
2 πακέτα φρυγανιές
1.900ml. φρέσκο γάλα
1 κούπα Κορν φλάουερ / Νισεστέ
κανέλα
3/4 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πακέτο με διπλή συσκευασία σαντιγί
Σιρόπι: 1 κούπα ζάχαρη + 1 κούπα νερό (και τα δύο υλικά μαζί σε κατσαρολάκι και όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 5' και είναι έτοιμο)το αφήνουμε να κρυώσει
1.900ml. φρέσκο γάλα
1 κούπα Κορν φλάουερ / Νισεστέ
κανέλα
3/4 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πακέτο με διπλή συσκευασία σαντιγί
Σιρόπι: 1 κούπα ζάχαρη + 1 κούπα νερό (και τα δύο υλικά μαζί σε κατσαρολάκι και όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 5' και είναι έτοιμο)το αφήνουμε να κρυώσει
εκτέλεση:
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε 1.500ml από το γάλα μαζί με την ζάχαρη και το Κορν φλάουερ / Νισεστέ ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας τις βανίλιες.
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε 1.500ml από το γάλα μαζί με την ζάχαρη και το Κορν φλάουερ / Νισεστέ ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας τις βανίλιες.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
2. Εμβαπτίζουμε μια μια μέσα στο σιρόπι τις φρυγανιές και τι στρώνουμε μέσα στο σκεύος που θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με κανέλα.3. Ρίχνουμε την μισή κρέμα επάνω στις φρυγανιές.
4. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το εμβάπτισμα.
5. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
6. Χτυπάμε τις 2 συσκευασίες σαντιγί με τα 400ml γάλα που έχει μείνει και απλώνουμε την σαντιγί επάνω στο γλυκό. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Μπορούμε να βάλουμε και καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Το βάζουμε στο ψυγείο και το τρώμε μετά από 3-4 ώρες. Να παγώσει καλά.
Καλή επιτυχία!
😉
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου