Γιαννιώτικα

Γιαννιώτικα μπακλαβαδάκια!
 

υλικά γέμισης:
250 γρ. αμύγδαλα
250 γρ. καρύδια
κ.σ. ζάχαρη
κ.σ. κανέλα τριμμ.
κ.γλ. γαρίφαλο τριμμ.
1 βανίλια
κ.σ. φρυγανιά τριμμ. 
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 πακέτο φύλλο Κρούστας
1 πακέτο φύλλο Κανταΐφι

υλικά για το σιρόπι: 
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτηριά νερό
(Αφού αρχίσει το βράσιμο το αφήνουμε 7'-8' και είναι έτοιμο)

εκτέλεση:
1. Τρίβουμε τα αμύγδαλα και τα καρυδιά σε multi και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.
  2. Απλώνουμε δυο φύλλα Κρούστας λαδώνοντας τα. Βάζουμε λίγο φύλλο Κανταΐφι, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και προσθέτουμε και λίγο από το μείγμα της γέμισης.
3. Έπειτα ρολ άρουμε με τα δυο μας τα χεράκια. Κάνουμε το ίδιο πράγμα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
4. Κόβουμε στα δυο
 
  5. Στα τέσσερα
6. Τα τοποθετούμε στο ταψί .
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 80' περίπου. Αφού κρυώσουν καλά τότε σιροπιάζουμε με χλιαρό  σιρόπι.

Καλή επιτυχία

Σχόλια