Το παστίτσιο του Ποπάυ!
υλικά:
250 γρ. μακαρόνια ότι σχήμα θέλετε
1 κιλ. σπανάκι
1\2 ματσάκι άνηθο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. φέτα
αραιή μπεσαμέλ: (1 λιτρ. γάλα + 1\2 κουπ. αλεύρι +1 κ.σ. βούτυρο + αλάτι + πιπέρι + λίγο τριμμ. μοσχοκάρυδο)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγη φρυγανιά τριμμένη
εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα μακαρόνια να "βαστάνε" λίγο.
【Καθαρίζουμε το σπανάκι το πλένουμε, το κόβουμε. Κάνουμε το ίδιο με τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο τα φρ. κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύοντας και τον άνηθο και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του】.
【Ετοιμάζουμε και την μπεσαμελ όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα εκτός από το μοσχοκάρυδο που το προσθέτουμε αφού αποσύρουμε από την φωτιά】.
2. Σε πυρέξ ή ταψί ρίχνουμε τα μακαρόνια με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το έτοιμο σπανάκι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την φέτα σε κομμάτια.
Προσθέτουμε λίγη μπεσαμελ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμελ
και προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά και πιπεράκι.
3. Ψήνουμε στους 180-200C για 40'-50'.
Έτοιμο!
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου