Τούρτα Ferrero

Τούρτα Ferrero Rocher!


υλικά για παντεσπάνι:

250 γρ. βούτυρο μαλακό
250 γρ. ζάχαρη
50 γρ. σοκολάτα λιωμένη
5 αυγά
200 γρ. αλεύρι
50 γρ. κακάο
1 φακελ, baking powder
1 βανίλια
2 κ.σ. γάλα
εκτέλεση:
 Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει. 

Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε. 
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. 

Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και την βανίλια κοσκινισμένα. 
Χτυπάμε απαλά ρίχνοντας και το γάλα.
 Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία η τέσσερα ταψάκια με λαδόκολλα στον πάτο 20-22∅ 
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20'
Αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε την λαδόκολλα.

υλικά γέμισης:
380 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
450 ml κρέμα γάλακτος
πραλίνα
εκτέλεση:

 Ζεσταίνουμε αρκετά την κρέμα γάλακτος. 
Την ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα και την αφήνουμε 1'-2' έπειτα με μια σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθουν τα δυο υλικά

ρίχνουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε, αφήνουμε να κρυώσει.







υλικά γέμισης-διακόσμησης:

300 γρ. βούτυρο μαλακό
600 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
2-3 κ. σ. γάλα
4 κ. σ. θρυμματισμένα φουντούκια
εκτέλεση:

 Χτυπάμε το βούτυρο για 3'-4'.
Προσθέτουμε την άχνη και το γάλα, χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Ρίχνουμε και τα φουντούκια και ανακατεύουμε. 

extra:
Ferrero Rocher σοκολατακια
φουντούκια
1 κούπα από την γκαναζ
πουράκια
1 βάση για την τούρτα
στήσιμο τούρτας:
 Βάζουμε λίγη βουτυρόκρεμα στο κέντρο της βάσης για να κολλήσει η τούρτα και να μη μας φεύγει.
 Αφαιρούμε μια πολύ λεπτή στρώση από το κάθε παντεσπάνι.
Το τοποθετούμε επάνω στην βάση.
Απλώνουμε πάνω μια στρώση από την γκαναζ και πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο φουντούκι.
Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία και βάζουμε στο ψυγείο  για 10' περίπου να παγώσει.
Απλώνουμε καλύπτοντας όλη την τούρτα με την βουτυρόκρεμα την βάζουμε για άλλα 10' ψυγείο.
 Ρίχνουμε την γκαναζ που έχουμε κρατήσει (αν έχει κρυώσει την ζεσταίνουμε) και απαλά με την σπάτουλα την απλώνουμε να πέσει και στα πλάγια.
Έπειτα στολίζουμε όπως θέλουμε.
Καλή επιτυχία!

Σχόλια