Λαλάγγια Καλαμάτας!
υλικά:
1 κ. αλεύρι
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1/8 κ.λ. κανέλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
εκτέλεση:
1. Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά και την αφήνουμε 5' .
2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι το αλάτι, την ζάχαρη, την κανέλα και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύετε για 5' να γίνει το αλεύρι σαν άμμο.
3. Ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια..
..ζύμη μαλακή προς σφιχτή και να μην κολλάει.
4. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει.
5. Κόβουμε κομμάτια στο μέγεθος καρυδιού από την ζύμη και φτιάχνουμε όσο πιο λεπτα κορδόνια μπορούμε. Στο μεταξύ έχουμε βάλει σε κατσαρόλα καλαμποκέλαιο για να ζεσταίνεται.
6. Ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι (μην φοβηθείτε πάνε στον πάτο όταν τα ρίξετε, άλλα, σε δευτερόλεπτα ανεβαίνουν στην επιφάνεια) και τα γυρνάμε να ψηθούν και από τις δυο πλευρές και όταν είναι έτοιμα
τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου