Ριζότο με κολοκύθα και Προσουτο!
υλικά:
2 κουπες ρύζι για Ριζότο ή Καρολίνα
600-700 γρ. κολοκύθα
1 κρεμμύδι
1 λιτρ. ζωμό κοτόπουλο
1-2 σκ. σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
παρμεζάνα
2 κ. σ. βούτυρο
ελαιόλαδο
εκτέλεση:
Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια, την μισή την βάζουμε με 1 φλιτζ. του καφέ νερό και λίγο αλάτι και την σιγοβράζουμε να μαλακώσει για να την κάνουμε πουρέ.
Την άλλη μισή κολοκύθα την βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και την σοτάρουμε.
Ψήνουμε χωρίς λάδι σε αντικολλητικό το Προσούτο για να γίνει τραγανό.
Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το ρύζι, το σκόρδο και σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο λίγο τον ζωμό και ανακατεύουμε, αφού έχει απορροφηθεί προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό μέχρι να βράσει το ρύζι.
Στην τελευταία κουτάλα ρίχνουμε τον μαϊντανό και όση παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με κομμάτια από Προσούτο και την σοταρισμένη κολοκύθα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου