Vegan τυρί από Κάσιους με πιπεριά!
υλικά:
1/2 κούπα ωμά Κασιους μουλιασμένα για 8-10 ώρες
30-40 γρ πιπεριά Φλωρίνης ψητή από βάζο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
1,5 κ.γλ. αλάτι
1/2 κούπα νερό
1/4 κ.γλ. σκόνη κρεμμυδιού
1/2 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
1,5 κ.σ. αγάρ-αγάρ (χορτοφαγική ζελατίνη, θα την βρείτε στα καταστήματα με μπαχαρικά)
3/4 κουπ. νερό
εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπλέντερ τα (φουσκωμένα) Κασιους μαζί με την μισή κούπα νερό.
Χτυπάμε.
Προσθέτουμε την πιπεριά, την διατροφική μαγιά, την σκόνη κρεμμυδιού, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 3/4 κούπας νερό και την σκόνη αγαρ-αγαρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Δεν περιμένουμε να κρυώσει το προσθέτουμε αμέσως μέσα στο μείγμα μας.
Χτυπάμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα δοχείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από 30΄περίπου στο ψυγείο είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου