Σάμαλι νηστίσιμο!
υλικά:
11/2 κουπ. σιμιγδάλι χόνδρο
11/2 κουπ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτί ανθρακική σόδα
1 κουπ. ζάχαρη
2 κ.γλ. baking powder
2 βανίλιες
2-3 δάκρυα μαστίχας
Σιρόπι:
31/2 κουπ. ζάχαρη
31/2 κουπ. νερό
1 φέτα λεμόνι
(Όλα μαζί σε κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 5' και είναι έτοιμο αποσύρουμε από την φωτιά.)
εκτέλεση:
Τρίβουμε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη σε γουδί.
Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί
και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την σόδα ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί 22x30
Το ψήνουμε στους 170-175c περίπου για 35'.
Το κόβουμε και το σιροπιαζουμε
Έτοιμο.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου