Σπιτικό Ζαμπόν

Σπιτικό Ζαμπόν!
υλικά:
1 κ. χοιρινό
(ζητήστε από τον χασάπη να σας το περάσει μέσα σε δίχτυ)
2,5 litr. νερό
1 καρότο
πράσο
1 σελερι
1 κρεμμύδι
 3-4 σκελιδ. σκόρδου
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.γλ. ξερό βασιλικό ή φρέσκο
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
3-4 κόκκους μπαχάρι
πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γλ. πάπρικα καυτερή
εκτέλεση:
1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει. Αφού βράζει προσθέτουμε το χοιρινό και τα υπόλοιπα υλικά όπως είναι.
Βράζουμε για 1:15' περίπου.  
 2. Ετοιμάζουμε μια σος για να αλείψουμε το κρέας πριν το ψήσουμε. 
υλικά:
1 κ.σ. μέλι 
1 κ.σ. worcestershire sauce
1 κ.σ. soy sause
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1/2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
 3. Τοποθετούμε το κρέας επάνω σε σχάρα σε ταψί, το αλείφουμε με την σος από όλες τις πλευρές του. 
 Ψήνουμε στους 200c για 15'.
Αφαιρούμε το δίχτυ το αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο για υπέροχα σάντουιτς.

Καλή επιτυχία!
*Τον ζωμό μην τον πετάτε σουρώστε και βράστε ρύζι ή μακαρόνια ή χρησιμοποιήστε τον  όπου αλλού θέλετε*

Σχόλια