υλικά για το παντεσπάνι:
7 ασπράδια
1κ.σ. baking powder
400γρ. ζάχαρη
195γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180γρ. αλεύρι φαρίνα
225γρ. βούτυρο
4 βανίλιες
240ml. γρ. γάλα
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Γέμιση: 1 φακ. κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια + γάλα όσο λέει η συσκευασία (χτυπάμε και την βάζουμε ψυγείο)
μαρμελάδα φράουλα
Επικάλυψη: 400 ml κρέμα γάλακτος φυτική + 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη + 1 βανίλια (χτυπάμε και τα τρία υλικά μαζί και την βάζουμε στο ψυγείο)
πολύχρωμη τρούφα
εκτέλεση:
Φτιάχνουμε 3 μείγματα:
1ο: Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
2ο: Ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με το baking powder και τις βανίλιες.
3ο: Ανακατεύουμε το γάλα με τα ασπράδια.
400γρ. ζάχαρη
195γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180γρ. αλεύρι φαρίνα
225γρ. βούτυρο
4 βανίλιες
240ml. γρ. γάλα
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Γέμιση: 1 φακ. κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια + γάλα όσο λέει η συσκευασία (χτυπάμε και την βάζουμε ψυγείο)
μαρμελάδα φράουλα
Επικάλυψη: 400 ml κρέμα γάλακτος φυτική + 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη + 1 βανίλια (χτυπάμε και τα τρία υλικά μαζί και την βάζουμε στο ψυγείο)
πολύχρωμη τρούφα
εκτέλεση:
Φτιάχνουμε 3 μείγματα:
1ο: Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
2ο: Ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με το baking powder και τις βανίλιες.
3ο: Ανακατεύουμε το γάλα με τα ασπράδια.
Ρίχνουμε μέσα στο 1ο μείγμα λίγο από 2ο και λίγο από 3ο και χτυπάμε, ξανά ρίχνουμε λίγο από το κάθε ένα και χτυπάμε
μέχρι να τελειώσουν και τα δυο μείγματα.
Προσθέτουμε λίγο χρώμα και χτυπάμε για ανακατευτεί.
Καλύπτουμε τον πάτο με λαδόκολλα σε 2 ή 3 ή και 4 ταψάκια και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε
17'-20'(4 ταψάκια 18-20∅)
25'(3 ταψάκια 20-22∅)
στους 175c
Στήσιμο: Πάνω σε μια βάση για τούρτες βάζουμε το παντεσπάνι με μια ποσότητα μαρμελάδας όχι πολύ, απλώνουμε την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, τέλος, κλείνουμε με το τρίτο παντεσπάνι. Καλύπτουμε με την σαντιγί. Κρατάμε λίγη σαντιγί και την ανακατεύουμε με λίγο χρώμα για να κάνουμε ροζέτες. Πασπαλίζουμε και με πολύχρωμη τρούφα και είναι έτοιμη!!!

Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου