Γιαούρτι!
υλικά:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κ.σ. γιαούρτι με μαγιά
θερμόμετρο μαγειρικής
εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας ''πιάσει''. Για να γίνει παστερίωση πρέπει να φτάσει το γάλα σε θερμοκρασία 85-90c βαθμούς. Αποσύρουμε από την φωτιά.
2. Ανακατεύουμε να κρυώσει και να πέσει η θερμοκρασία στους 45-50c.
3. Ρίχνουμε το γιαούρτι μέσα στο ζεστό γάλα
και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
4. Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα σε πήλινο ή γυάλινο δοχείο ή σε ατομικά βαζάκια.
Το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο και πετσέτα. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 4-5 ώρες χωρίς να το κουνάμε.
Είναι έτοιμο το καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και το βάζουμε ψυγείο.
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου