Στριφτή τυρόπιτα!
υλικά ζυμης:
450γρ. αλεύρι
200ml. γάλα
1 αυγό
3κ.σ. ελαιόλαδο
3κ.σ. γιαούρτι
1 φακελάκι μαγιά
1κ.γλ. αλάτι
υλικά γέμισης-επικάλυψης:
250γρ. φέτα τριμμένη
50γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό + 1 κ.σ. γάλα
εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με μέτρια ταχύτητα για 5' περίπου.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη για 30'-60' να φουσκώσει
Χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα κομμάτια
Ανοίγουμε σε φύλλο το κάθε κομμάτι (όχι χοντρό)
Βουτυρώνουμε
Βάζουμε φέτα και λίγο πιπεράκι.
Καλύπτουμε με το επόμενο φύλλο και ξανά την ίδια διαδικασία. Βούτυρο, φέτα, πιπεράκι μέχρι να καλύψουμε με το τέταρτο φύλλο.
Κόβουμε σε λωρίδες με την ρόδα(που κόβουμε την pizza) ή με μαχαίρι
Στρίβουμε όχι σφιχτά, ούτε τραβάμε, άπλα.. στρίβουμε
Βάζουμε στο ταψί λαδόκολλα και βουτυρώνουμε ελαφρώς
Τοποθετούμε ένα ένα και αραιά τα στριφταρακια μέσα στο ταψί, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30' περίπου να διπλασιαστεί.
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 40'-45'
*Τρώγεται καλύτερα ζεστή
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου