Δίχρωμα ρολάκια!
υλικά:
11/2 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
7-8κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
50γρ. βούτυρο
1 βανίλια
4κ.σ. κακάο άγλυκο
51/2 κούπες αλεύρι
51/2 κούπες αλεύρι
εκτέλεση:
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το γάλα,τα δυο ασπράδια από τα αυγά, το λάδι, το βούτυρο, την ζάχαρη, την μαγιά, την βανίλια, το αλεύρι και ζυμώνετε για 5' περίπου.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το γάλα,τα δυο ασπράδια από τα αυγά, το λάδι, το βούτυρο, την ζάχαρη, την μαγιά, την βανίλια, το αλεύρι και ζυμώνετε για 5' περίπου.
Η ζύμη βγαίνει μαλακή και δεν κολλάει.
Χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη.
Στο ένα κομμάτι ζύμης βάζουμε το κακάο και ζυμώνουμε
Ανοίγουμε με τον πλάστη σε δυο ίδια φύλλα. Αλείφουμε νερό με ένα πινέλο το άσπρο φύλλο.
Χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη.
Στο ένα κομμάτι ζύμης βάζουμε το κακάο και ζυμώνουμε
Αφηνουμε τις ζύμες να ξεκουραστούν για 30'.
Αλείφουμε πάλι με νερό και κοβουμε στην μέση.
Τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε σε 5-6 κομμάτια το κάθε ρολό.
Τα αραδιάζουμε σαν στρατιωτακια πάνω στο ταψί και τα αφήνουμε για 30' να φουσκώσουν.
Χτυπάμε τους δυο κρόκους με 1 κ.γλ. νερό και λίγη βανίλια.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου