Pretzel
υλικά:
41/2 κούπες αλεύρι
11/2-2 κουπ. ζεστό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
1 κατσαρόλα μεγάλη μέχρι την μέση με νερό
2/3 κουπ. μαγειρική σόδα
υλικά επικάλυψης:
1 κρόκο αυγού
χοντρό θαλασσινό αλάτι
4-5κ.σ. βούτυρο λιωμένο
εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το νερό πρώτα την 11/2 κούπα και αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο ακόμα, την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη, το λάδι και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5'-7'.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη για 60'.
Αφού έχει φουσκώσει την βάζουμε πάνω στον πάγκο μας και την χωρίζουμε στην μέση και έπειτα σε 8 κομμάτια.
Το κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε λεπτό κορδόνι και
πλέκουμε με αυτόν
τον τρόπο
τα pretzel.
Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το νερό την σόδα και βράζουμε το νερό.
Προσθέτουμε ένα ένα τα pretzel και τα βράζουμε για 20'' περίπου το κάθε ένα.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα/σπάτουλα και τα βάζουμε στο ταψί.
Χτυπάμε τον κρόκο με 1-2 κουταλάκια νερό και τα αλείφουμε.
Πασπαλίζουμε και με λίγο από το αλάτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για 20' περίπου.
Μόλις βγουν από τον φούρνο τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και είναι έτοιμα.

Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου