Τούρτα πραλίνα φουντουκιού!


υλικά για το παντεσπάνι:
7 ασπράδια
1κ.σ. baking powder
400γρ. ζάχαρη
195γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180γρ. αλεύρι φαρίνα
225γρ. βούτυρο
4 βανίλιες
240ml. γρ. γάλα
1/2 κουπ. τριμμ. φουντουκια
400γρ. ζάχαρη
195γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180γρ. αλεύρι φαρίνα
225γρ. βούτυρο
4 βανίλιες
240ml. γρ. γάλα
1/2 κουπ. τριμμ. φουντουκια
υλικά για γέμιση και επικάλυψη:
200ml. κρέμα γάλακτος
100γρ. άχνη ζάχαρη
100γρ. βούτυρο
400γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 βανίλια
3 κ.σ. κακάο άγλυκο
1/2 κουπ. φουντούκια τριμμ.
εκτέλεση για το παντεσπάνι:
1ο: Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
2ο: Ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με το baking powder και τις βανίλιες.
3ο: Ανακατεύουμε το γάλα με τα ασπράδια.
2ο: Ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια με το baking powder και τις βανίλιες.
3ο: Ανακατεύουμε το γάλα με τα ασπράδια.
Ρίχνουμε μέσα στο 1ο μείγμα λίγο από 2ο και λίγο από 3ο και χτυπάμε, ξανά ρίχνουμε λίγο από το κάθε ένα και χτυπάμε
μέχρι να τελειώσουν και τα δυο μείγματα.
Προσθέτουμε και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και ρίχνουμε στα ταψάκια το μειγμα.
Ψήνουμε
17'-20'(4 ταψάκια 18-20∅)
25'(3 ταψάκια 20-22∅)
στους 175c
εκτέλεση γέμιση και επικάλυψη:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει
Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε και την πραλίνα.
Το μείγμα θα σφίξει άλλα μην το φοβηθείτε γιατί, προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος..
θα γίνει μια αφράτη κρέμα.
Σε βάση για τούρτα ή πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το βρέχουμε με λίγο φρέσκο γάλα.
Βάζουμε μια ποσότητα κρέμας την απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο φουντούκι.
Συνεχίζουμε την διαδικασία.
Καλύπτουμε την τούρτα γύρω γύρω με την κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο για 30' περίπου.
Όταν την βγάλουμε βάζουμε κρέμα σε κορνέ και γαρνίρουμε όπως μας αρέσει. Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν την σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου