Γάλα Αμυγδάλου

Γάλα Αμυγδάλου


υλικά:
1 κούπα αμύγδαλα ωμά μουλιασμένα ολη την νύχτα
31/2 κούπες νερό
1-2 κ.σ. μέλι
1 βανίλια
1 τσιμπιά αλάτι

εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, το νερό, το αλάτι, την βανίλια και το μέλι.
Χτυπάμε για 3'-4'
 Βάζουμε σε καθαρό μπολ μια καθαρή πετσέτα κουζίνας αφού πρώτα την βρέξουμε και την στύψουμε καλά.
 Ρίχνουμε μέσα προσεκτικά το μείγμα από τα αμύγδαλα 
 Το κάνουμε σαν πουγκί και σφίγγουμε μέχρι να βγάλει όλο το υγρό.
Ρίχνουμε το γάλα σε γυάλινο μπουκάλι και το βάζουμε ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
** Μπορείτε να το πιείτε σκέτο, με λίγο κακάο, να το βάλετε σε κέικ, σε smoothies, σε καφέ, σε κρέμες ή όπου αλλού θέλετε.**

Σχόλια