Μπακλαβάς

Μπακλαβάς!
υλικά:
700γρ. φύλλο Κρούστας
 250γρ. καλαμποκέλαιο
700γρ. καρύδι τριμμ.
1 πακέτο φρυγανιά τριμμ.
1 κ.γλ. κανέλα
1 μέτριο μοσχοκάρυδο τριμμ.
1 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια 

σιρόπι:

1κ. ζάχαρη
51/2 ποτήρ. νερό
5-6 γαρίφαλα
1/2 πορτοκάλι
*Όλα μαζί σε κατσαρόλα για 10' βράσιμο*

εκτέλεση:
 Ρίχνουμε σε μπολ τα καρύδια, την φρυγανιά, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, την ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
 Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα σκέτα χωρίς λάδι.
 Έπειτα ρίχνουμε λίγο από την γέμιση
 Σκεπάζουμε με 1 φύλλο, λαδώνουμε με πινέλο και λίγο από το μείγμα
επαναλαμβάνουμε κάθε φορά με
1 φύλλο λαδώνουμε και λίγη από την γέμιση, μέχρι να μας μείνουν
 3 φύλλα που θα τα βάλουμε χωρίς να τα λαδώσουμε ανάμεσα. 
Στρώνουμε και κόβουμε τα περιττά φύλλα, βάζουμε τις άκρες των φύλλων μέσα στο ταψί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι που μας έμεινε από πάνω και κόβουμε σε κομμάτια, σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε ένα γαρίφαλο. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 150-160c για 60'.
Σιροπιάζουμε αφού, έχει κρυώσει το ταψί. Με ζεστό όχι καυτό σιρόπι.
Καλή επιτυχία!


Σχόλια