Τούρτα Snickers!
υλικά:
βάση:
135γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ + Digestive(μισά-μισά)
50γρ. βούτυρο
κρέμα:
250γρ. τυρί κρέμα
90γρ. ζάχαρη άχνη
120ml κρέμα γάλακτος
125γρ. φιστικοβούτυρο
1 βανίλια
Γκανας:
80ml κρέμα γάλακτος
60γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
διακόσμηση:
1 παστέλι με φιστίκια
1 σοκολάτα Snickers
εκτέλεση:
1. Χτυπάμε την ζάχαρη με το τυρί να αφρατέψει.
2. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο , συνεχίζουμε το χτύπημα.
3. Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα.
4. Η κρέμα είναι έτοιμη.
5. Αλέθουμε τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να γίνει σαν άμμο.
6. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την σοκολάτα. Την αφήνουμε 1'-2' και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
7. Βάζουμε σε τσέρκι 17∅ ή 18∅ το μείγμα μπισκότων και στρώνουμε ομοιόμορφα.
8. Ρίχνουμε και την κρέμα.
9. Ρίχνουμε και την Γκανας και την βάζουμε ψυγείο για 60' περίπου να σφίξει λίγο η σοκολάτα.
10. Σπαμε το παστέλι και κόβουμε την Snickers.
Βγαζουμε από το ψυγείο την τούρτα και την διακοσμούμε όπως μας αρέσει. Την βάζουμε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες πριν την κόψουμε.
Έτοιμη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου